Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3618

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Radiopiraat oorzaak storing KPN Interactieve TV punt 18 Aug 2017 20:17
Het Agentschap Telecom (AT) heeft met het uit de lucht halen van een illegale zender een hardnekkige en langdurige storing op het KPN-netwerk weten op te lossen.
Diverse meldingen kwamen bij ethertoezichthouder Agentschap Telecom binnen met betrekking tot storing op het KPN-netwerk in Zuid-Limburg. Hierdoor konden klanten van het telecombedrijf soms enkele uren per dag de diensten Interactieve TV en internet niet of niet goed gebruiken. Na een onderzoek van enige tijd ging het AT vandaag tot actie over. De bron van de storing was een illegale uitzending in de zogenaamde 6 MHz-band. Dit frequentiespectrum wordt onder meer door overheden, bedrijven en scheepvaart gebruikt.

Grote reikwijdte

Illegaal gebruik van frequenties binnen de 6 MHz-band is vanwege de reikwijdte aantrekkelijk. Overdags kan het signaal wel tot 800 kilometer ver komen. In de nacht kan zelfs een wereldwijde bereik ervaren worden. Het aantal storingsmeldingen aangaande dit frequentiespectrum neemt de laatste maanden toe. Niet alleen klanten die van KPN-netwerken gebruikmaken, maar ook een buitenlandse overheid hebben bij de ethertoezichthouder over storing geklaagd. Bij een actie in samenwerking met de lokale politie heeft AT de illegale zender uit de lucht gehaald. Zendapparatuur is daarbij in beslag genomen. Tegen de eigenaar van de zender is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich voor de illegale uitzending binnenkort verantwoorden voor de strafrechter.

Bron Totaaltv.nl

Trefwoorden: illegale zender storing



<< Terug